Pages

dilluns, 26 de gener del 2015

'El pou dels maquis', de Margarida Aritzeta, obre el Cicle Proscrits de la Biblioteca de Tarragona

Aquest dimarts, 27 de gener, a les 7 de la tarda, la novel·la 'El pou del maquis' de Margarida Aritzeta serà l'encarregada d'obrir el Cicle Proscrits que ha organitzat el Club de Lectura de la Biblioteca de Tarragona. Escrita l’any 2013, la novel·la està ambientada en els anys quaranta i basada en fets reals. S’hi narra la història de quatre maquis que cavaven un pou a la masia Cardellà. Per a la redacció de la novel·la  l’autora va portar a terme una important tasca de recerca de testimonis i consulta d’informes i expedients de consells de guerra. Un segon llibre titulat 'El pou dels maquis: els fets, els documents' explica el procés de documentació i ajuda a situar llocs i a reconèixer paisatges i personatges.

Tres obres conformen el nou Cicle Proscrits del Club de lectura de la Biblioteca Pública de Tarragona, cicle previst per al primer trimestre de 2015. Els protagonistes de les novel·les són homes d’acció que s’han vist obligats a viure fora de la llei, a causa tant de guerres, com de reals o suposats delictes, envoltats de circumstàncies polítiques i socials prou punyents. I els escenaris, a més, són de les comarques tarragonines.  

A la lectura a novel·la 'El pou del maquis' de Margarida Aritzeta seguiran les de 'Sepultura de bandoler', de Xavier Carreras; i 'Panxampla', de Rovira Ciment.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons