Pages

divendres, 5 d’abril del 2013

Margarida Aritzeta presenta dissabte "El pou dels maquis" a Manlleu en el marc del 30è aniversari de la ràdio local


L'escriptora de Valls, Margarida Aritzeta, presenta aquest dissabte, dia 6 d'abril, a les 8 del vespre, a la sala d'exposicions de Can Puget de Manlleu el llibre "El pou dels maquis" en un acte en el que també parlarà del paper de Manlleu com a punt de contacte en l'entrada dels guerrillers des de França. L'acte s'inscriu en la celebració del 30è aniversari de Ràdio Manlleu i l'emissió del programa número 100 de l'Avió de paper. Comptarà amb la presència d'Àlex Garrido, escriptor i regidor de cultura de l'Ajuntament de Manlleu, i Roger de Font i l'equip de l'Avió de Paper de ràdio Manlleu.

Tot i que "El pou del maquis" és una història novel·lada sobre la presència dels maquis a l'Alt i al Baix Camp, també recull altres aspectes de l'organització del maquis de la dècada dels 40, com el paper de Manlleu com a punt de contacte en l'entrada dels guerrillers els anys 1946 i 1947. A Manlleu, s'asseguraven el contacte amb els guies i els grups de quadres i guerrillers que anaven i venien de França a partir del domicili d'una família que vivia a unes cases barates de les afores. A la població, recull el llibre d'Aritzeta, es va aplicar la Llei de fugues, que significava disparar a matar contra algú, al·legant que es volia escapar quan l'anaven a detenir.

A la imatge, es pot veure la zona de Manlleu on s'acollia als guerrillers procedents de França abans de derivar-los cap a altres municipis de Catalunya. (Fotografia: Google Street View).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons