Pages

dilluns, 21 d’abril del 2014

"Bandoler" es presenta a la sala Dune de Valls amb l'autora, Murmur i el GTP

La sala Dune de Valls acull aquest dimarts, 22 d'abril, a dos quarts de 9 del vespre, la presentació de "Bandoler", de l'escriptora vallenca Margarida Aritzeta, en una vetllada que combinarà novel·la, música i lectures dramatitzades de l'obra que reconstrueix la vida del bandoler Joan Serra, conegut com la Pera. Amb aquest acte, la sala Dune també presenta la seva proposta que ha batejat, precisament, com Espai Cultural la Pera.

La nit de "Bandoler" a la sala Dune tindrà la participació de l'autora, que farà una breu presentació de la novel·la on el protagonista intenta recuperar alguns dels esdeveniments que va compartir amb el bandoler pels pobles de l'Alt Camp. També es comptarà amb l'actuació del grup vallenc Murmur, que precisament ha presentat fa unes setmanes a la sala el seu darrer disc, "Desmemòria". Els acompanyaran els actors del Grup del Teatre Principal (GTP) de Valls que oferiran lectures dramatitzades de diferents fragments de l'obra.

Margarida Aritzeta és escriptora i professora de Teoria de la Literatura a la Universitat Rovira i Virgili. La seva primera obra publicada és l'assaig 'Carrasclet-Veciana, elements per a l'anàlisi de la guerrilla antiborbònica (1979)'. Va obtenir el Premi Víctor Català de contes i narracions, l'any 1980, per 'Quan la pedra es torna fang a les mans', i el Premi Sant Joan de narrativa, el 1983, per' Un febrer a la pell'. Des d'aleshores ha publicat nombroses obres, adreçades al públic infantil i juvenil, novel·la, novel·la de gènere: negra, de ciència ficció i fantasia mítica.

Els orígens de Murmur es remunten a l'any 1991 quan des de l'institut funden Canya Verda. El 1994 es reinventen amb Murmur i el 1996 treuen al mercat el seu primer disc, "Alien Fay" i el 2010 treuen un treball homònim de la banda. Des de llavors, el grup de Valls s'ha mantingut fidel a la seva manera de fer sense perdre el seu particular caràcter descarat i directe. El nou disc, "Desmemòria" combina moments suaus i de molta intensitat i ha estat cuidat i construït com una petita peça d'artesania.

El GTP és una entitat històrica i activa del panorama teatral vallenc que combina espectacles tradicionals, com són els Pastorets, amb muntatge de nova creació com "Titant de classe". Recentment han portat a terme amb molta acollida "Les Bambolines del Teatre Principal", un seguit de visites teatralitzades al Principal de Valls, un dels teatres més antics del país tot i explicant algunes de les anècdotes més sorprenents i ben guardades del teatre vallenc recorrent els indrets més amagats a la vista del públic habitual.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons